Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na turniru u Zagrebu Icon Jiu Jitsu Team iz Tuzle osvojio jedno zlato i dva srebra (FOTO)

Preuzmite sliku

U Zagrebu je održan UAEJJF Zagreb National Pro Jiu Jitsu Championship gdje su učešće uzela i 4 takmičara iz Icon Jiu Jitsu Team Tuzla.

UAEJJF je krovna organizacija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za Jiu-Jitsu sport osnovana od Njegovog Visočanstva Sheikha Mohammeda Bin Zayeda Al Nahyana, princa Abu Dhabija i zamjenika vrhovnog zapovjednika oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata. Pod njegovim vodstvom jiu-jitsu je postao sport broj jedan u UAE koji se predaje i uči u svim osnovnim školama. Sličan sistem poučavanja u školama preuzima i Bahrein.

UAEJJF je najbrže rastuća jiu-jitsu organizacija na svijetu i kao takva izrazito je bitan faktor u Međunarodnoj ju-jitsu federaciji (JJIF), koja je krovna ju-jitsu federacija i jedina ju-jitsu federacija članica SportAccord-a. UAEJJF donosi logističku i financijsku pomoć razvoju jiu-jitsu sporta u svijetu.

Treba napomenuti, za one koji ne znaju, da je sjedište JJIF-a u Abu Dhabi-ju, što samo po sebi govori o njhovoj snazi i utjecaju unutar krovne svjetske Jiu-Jitsu organizacije JJIF.”

Turnir u Zagrebu je  završen.  Icon Jiu Jitsu Team Tuzla je osvojio 3 medalje, dva srebra i jedno zlato.

  • Abdul Samed Hakić je osvojio zlato bez borbe u juniorima, nažalost dva protivnika se nisu pojavila. Rijad Grabčanović je osvojio srebro u bijelim pojasevima do 77kg. Srebro je osvojio i Muhamed Starčević  u bijelim pojasevima do 85kg. Azur Ganić je nažalost ostao bez medalje u izuzetno jakoj konkurenciji plavih pojaseva do 77kg.

  • Ono što je sigurno jeste da Icon Jiu Jitsu Team iz Tuzle sitnim koracima idem naprijed i da se sve veći broj finala nalazi u njihovim rukama. Sljedeća stanica je UAEJJF #GermanNational u Frankfurtu koji će se održat 21.10.2017-e.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,