Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Las Vegas prvi put dobija tim u jednoj od najjačih sportskih liga SAD-a

Preuzmite sliku

Hokejaški tim iz Vegasa igraće u NHL-u zahvaljujući milijarderu Billu Foleyju, koji je u ime grupe čiji je vlasnik uplatio 500 miliona dolara (oko 441 miliona eura) za proširenje lige

Las Vegas će od sezone 2017/18 prvi put imati svoj klub u jednoj od najjačih sportskih liga u Sjedinjenim Američkim Državama. Radi se o timu u hokeju na ledu, koji će se takmičiti u NHL ligi.

Hokejaški tim iz Vegasa igraće u NHL-u zahvaljujući milijarderu Billu Foleyju, koji je u ime grupe čiji je vlasnik uplatio 500 miliona dolara (oko 441 miliona eura) za proširenje lige.

Ovo je veliki dan za ljude u Las Vegasu i veoma je uzbudljivo predati gradu njegov prvi tim u nekoj od najjačih sportskih liga“, rekao je Foley, prenose britanski mediji.

Hokejaški tim iz Las Vegasa postaće 31. franšiza u NHL-u. Biće to prvo proširenje lige od sezonee 2000/01, kada su ušli Columbus Blue Jackets i Minnesota Wild. Gary Bettman, komesar NHL-a, kazao je da je aplikacija pristigla iz Quebec Citya na čekanju zbog stanja i nestabilnosti kanadskog dolara.

Las Vegas će svoje domaće utakmice igrati u „T-Mobile Areni“, koja je otvorena u aprilu ove godine. Dvorana se nalazi zapadno od popularnog Las Vegas Stripa i ima kapacitet od 17.000 mjesta za hokejaške utakmice. Iz Las Vegasa su rekli da su već primili oko 14.000 depozita za sezonske karte. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,