Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

KBS Banovići: Na “Euro kupu” u Stockholmu osvojene tri zlatne i pet srebrenih medalja

Preuzmite sliku

Kako je bilo ranije i najavljeno KBS Banovići učestovao je su na “Euro kupu” koji je održan u Švedskoj, i to sa ukupno 8 boksera: Numanović, Avdić, Bešić, Mešanović, Jekić, Šendro, Marić i Balić.

Nakon kvalifikacionih mečeva predstavnici “KBS Banovići” u finalu su se borili protiv ekipe „All star Stockhom„ koja je okupljala najbolje boksere iz 22 kluba iz Stockholma.

Bokseri koji su predstavljali “KBS Banovići” uspjeli su osvojiti 3 zlatne medalje (Bešić, Avdić i Šendro) i 5 srebrenih medalja (Balić, Marić, Numanović, Mešanović, Jekić).

Uistinu ovo je bilo veliko iskustvo za naše boksere. Momci su imali zaista teške mečeve kakvi se mogu gledati na Svjetskom prvenstvu ali su pokazali izazito dobar kvalitet. Osvojili smo 3 zlatne medalje i na dostojan način predstavili našu državu, možda je još koja zlatna medalja biti osvojena, međutim tako su sudije odlučile. Zaista naši momci su uzivali u putu, i znamenitostima Stockholmam, a i dali su sve od sebe da osvjetlaju obraz BiH što su i uradili, a i bokseri koji su izgubili poraženi su na poene.

I pored činjenice da Švedska ulaže velika sredstva u boks, a dokaz tome su same sale za treninge, oprema, te suplementacija koja im je dostupna, naši bokseri su pokazali da iako dolazimo iz male zemlje možemo boksati protiv najboljih boksera iz Evrope i pobijediti”  – istakli su iz KBS Banovići.

KBS Banoviće nakon ovog takmičenja čeka nekoliko mečeva u regionu, te put u Njemačku na meč koji će se održati u Dortmundu, te poslije toga mečevi u Grčkoj i Mađarskoj a sigurni smo do kraja godine da će biti još nekoliko mečeva širom Evrope na kojima će predtavljati našu državu, navodi se u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,