Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

ICON Tuzla: Šest takmičara osvojilo ukupno pet medalja na turniru u Beogradu (FOTO)

Preuzmite sliku

U subotu 15-og Aprila je u Beogradu održan turnir u Brazilskoj Jiu Jitsi pod nazivom „Belgrade Open 2017“ gdje su učešće uzeli i takmičari iz tuzlanskog ICON-a.

ICON Tuzla vodi naš najuspješniji internacionalni takmičar iz BiH, Karač Mirza, koji je ujedno i izabran za sportistu godine u svojoj kategoriji za grad Tuzlu u 2016-oj godini.

Na turniru je nastupilo 6 boraca koji su osvojili 5 medalja. Poslije bronze sa IBJJF Munich Opena, svoj najveći uspjeh u svojoj kratkoj karijeri do sada je ostvario osamnestogodišnji Dino Smajić, učenik Gimnazije „Meša Selimović“ koji je dominirao u kategoriji do 100,5 kg gdje je pobjedio protivnike iz Bugarske, Srbije i BiH.

  • Abdul Samed Hakić osvojio je srebro u kategoriji +78 kg za juniore i bronzu u apsolutnoj kategoriji. Sa bronzama su se zadovoljili Muhamed Starčević u kategoriji do -82,3 i Emir Mujkić u kategoriji do 70 kg.

    Naredno takmičenje za 3 takmičara iz tuzlanskog ICON-a je novi internacionalni turnir IBJJF Zurich Open 2017 koji će se održat 13-og maja. Na isti dan će još 2 člana odraditi turnir Abu Dhabi Trail u Zagrebu.

    Svi zainteresovani za treninge Brazilske Jiu Jitse su dobrodošli u Tržni Centar Sjenjak gdje se treninzi održavaju svaki dan osim petka i nedjelje.

    Iz kluba se zahvaljuju svim sponzorima i prijateljima kluba, ali i onima koji  pomažu povremeno da bi uspjeli realizovati sve lokalne i internacionalne turnire koji iziskuju velika finansijska sredstava, to su: Bosna – Lift, Vitalis, Cafe Bar Sloboda, Uže Commerce, Alphabet, INPROZ, Tom Cat, KUĆA ZLATA „Smajkić“ Brčko, IBNSina i ostali prijatelji kluba. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,