Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Icon Tuzla – Glory Boyz: Zapaženi rezultati na turniru u Splitu

Preuzmite sliku

Ekipa Icon Tuzla – Glory Boyz je nastupala prošlu subotu na turniru u Splitu u organizaciji UAEJJF. Poslije kratke pauze od takmičenja u šestom i sedmom mjesecu, ekipa je nastavila naporno trenirati i dočekala August spremna. Za tuzlanski Icon su nastupala 4 borca. 

Svoj  najveći uspjeh do sada je postavio Abdul Samed Hakić koji se borio odlično i izdominirao svoje protivnike iz Sarajeva i Splita u kategoriji juniora do 81 kg.

Azur Ganić je u kategoriji plavih pojaseva do 77 kg osvojio drugo mjesto, kao i u apsolutnoj kategoriji do 77 kg gdje je oba puta zaustavljen u finalu od predstavnika iz Ukrajine.

Rijad Grabčanović je osvojio drugo mjesto u kategoriji bijelih pojaseva do 77 kg.

Dino Smajić je ovaj put prebačen iz kategorije do 94 kg u minus 110 kg gdje je osvojio treće mjesto.

– Rezultati su više nego odlični, ovo je bio prvi turnir u novoj sezoni tako da možemo biti prezadovoljni. Tek sada slijedi niz turnira gdje očekujemo dizanje forme kod svih momaka da bi u konačnici u Januaru dočekali spremni Evorpsko prvenstvo u Lisabonu, istakao je Mirza Karač, pod čijom trenerskom palicom u klubu Icon Tuzla – Glory Boyz se i odvijaju treninzi Brazilske Jiu Jitse se odvijaju u tržnom centru na Sjenjaku.

Iz kluba se zahvaljuju sponzorima koji ih podržavaju tokom svih takmiučenja, a to su: Vitalis, Cafe Bar Sloboda, Bosna Lift, Alphabet, Kuća Zlata Smajkić Brčko, Tom Cat, Fitness Studio Life. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: