Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hamza Alić ukupni pobjednik atletskog mitinga u Zenici

Preuzmite sliku

Ukupni pobjednik Sedmog međunarodnog mitinga Zenica 2016 na stadionu Kamberovića polje je bh. bacač kugle Hamza Alić, javlja Anadolu Agency (AA).

Na atletskom mitingu u Zenici postignuti su dobri rezultati, a u disciplini skok u vis za žene najbolja je bila Eleonora Omerenge sa preskočenih 185 centimetara čime je postavila novi rekord mitinga u Zenici.

Bosanskohercegovački bacač koplja Dejan Mileusnić pobijedio je u ovoj disciplini s hicem od 80 metara i 11 centimetara, što je njegov drugi najduži hitac u karijeri čime je ostvario normu za Evropsko prvenstvo. Najavio je pokušaj ostvarivanja i olimpijske norme od 83 metra.

Mileusnić je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) rekao kako je izuzetno zadovoljan hicem od 80 metara i 11 centimetara.

“Iskreno sam prezadovoljan rezultatom, jer je ovo drugi hitac moje karijere. Na ovakvom vremenu i vremenskim uslovima je zavidno baciti hitac od preko 80 metara. Nadam se da je sa preponom sve u redu nakon povrede, ali ću to još kontrolisati. Nadam se i olimpijskoj normi i da će me vrijeme poslužiti da je ispunim. Uzbuđen sam zbog norme za Evropsko prvenstvo i iskreno se nadam ulasku u finale i da ću u finalu ili kvalifikacijama ispuniti i olimpijsku normu”, rekao je Mileusnić.

U disciplini kugle najbolji je bio Hamza Alić sa hicem od 20,57 metara dok je drugi bio bosanskohercegovački olimpijac Mesud Pezer sa hicem od 20,29 metara. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,