Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Goran Đermanović prvak BiH u hronometru za juniore

Preuzmite sliku

Goran Đermanović, mladi biciklista iz Čelinca kod Banjaluke, postao je prvak Bosne i Hercegovine u hronometru u kategoriji juniora, javlja Anadolu Agency (AA).

  • goran-dermanovic-prvak-bih-u-hronometru-za-juniore
  • Đermanović, inače član slovenačkog biciklističkog kluba “KK Adria Mobil”, ovu titulu osvojio je juče na trci državnog prvenstva održanoj na moto stazi u Zalužanima. Juniori su vozili stazu dužine 19,5 kilometara koju je Đermanović prešao za 28 minuta i 47 sekundi, ispred Amara Selmanovića iz Bihaća sa vremenom od 30 minuta i trećeplasiranog Ivana Širića iz Cazina sa vremenom 30 minuta i 4 sekunde.

    Državno prvenstvo u drumskoj vožnji održano prije dvije sedmice je poništeno za juniore zbog slabe bezbjednosti vozača u saobraćaju, tako da se ova trka ujedno bodovala i za tu disciplinu.

    “Zadovoljan sam nastupom u Zalužanima s obzirom na to da nisam imao aero bicikl i opremu koja dosta znači. Ovom pobjedom sam osvojio značajne bodove kojima se rangiram na UCI svjetskoj rang listi. Slijedi najvažniji dio sezone kad se održavaju trke balkanskog i evropskog prvenstva i neke od najjačih juniorskih trka na svijetu u Italiji”, rekao je Đermanović. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: