Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Formira se bh. reprezentacija u američkom fudbalu

Preuzmite sliku

U Bosni i Hercegovini se formira reprezentacija u američkom fudbalu. Trenutno u državi postoje četiri kluba koje se bave ovim sportom.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine činiće igrači iz četiri trenutno aktivna kluba američkog fudbala u BiH, Sarajevo Spartansa, Tuzla Saltmajnersa, Lavova iz Bijeljine i mostarskih Orlova.

Oni će prvo okupljanje imati u Somboru, gdje će na takmičenje ići dvije seniorske ekipe u flag i tackle američkom fudbalu.

,,Biće ovo prva prava prilika, da sami sebi dokažemo da možemo i bolje nego do sad, da smo zajedno jači. Od svojih protivnika na terenu, a prijatelja van bijele rešetke, ne očekujemo ništa manje i radujemo se ponovnom susretu sa svima njima. Hvala im za svu pomoć i podršku, te ne možemo zaboraviti da su bili dijelom svega što smo radili do sada, da su dijelom našeg uspjeha. Neka ovo posluži i kao svojevrstan poziv potencijalnim donatorima i sponzorima, ljudima koji bi željeli logistički i materijalno pomoći ovu jedinstvenu sportsku priliku. U svakom slučaju, podijelite vijest, recite bratu, drugu, javite tetki u Gradačcu što ima klinca koji gleda “nekakvo marisanje u kacigama” u 2 ujutro, striki na radiju i daidži pčelaru iz Krajine. Za sve njih ima mjesta u našoj priči, dobro nam došli. Idemo dalje, sve do Sombora”, poručili su Sarajevo Spartansi, začetnici američkog fudbala u BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje