Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Evropsko ragbi prvenstvo: Hrvatska – Bosna i Hercegovina 27:6

Preuzmite sliku

U utakmici četvrtog kola Evropskog ragbi prvenstva “Konferencija Jug 1”, seniorska ragbi reprezentacija Hrvatske večeras je u Zagrebu savladala selekciju Bosne i Hercegovine rezultatom 27:6, poluvrijeme 10:6.

Domaćini su bili efikasniji u prvom dijelu utakmice, ali su u nastavku reprezentativci Bosne i Hercegovine zaigrali znatno angažovanije i bili bolja ekipa na terenu do 65. minute, kada su reprezentativci Hrvatske iskoristili jedan slobodan udarac i odmah zatim efektno poentirali za 20:6.

U posljednjoj minuti susreta domaći igrači su uspjeli postići još jedan zgoditak, te poentirati iz pretvaranja, i konačno je bilo 27:6 za reprezentaciju Hrvatske, koja je sa ovom pobjedom zadržala treće mjesto u grupi.

U redovima reprezentacije Bosne i Hercegovine nedostajalo je nekoliko standardnih igrača koji igraju u inostranstvu, što se značajno osjetilo u igri.

Reprezentaciji Hrvatske preostalo je još da u gostima odigra susret s reprezentacijom Andore, i u slučaju pobjede plasirati će se na drugo mjesto ove grupe.

Trenutno vodi Malta sa 19 bodova, drugi je Izrael sa 10 bodova, treća Hrvatska sa devet, četvrta BiH sa četiri i posljednja Andora sa dva osvojena boda. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje