Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Emkić nije uspio: Prestižni K1 turnir u Tuzli osvojio Timur Aylyarov iz Rusije (FOTO)

Preuzmite sliku

Tuzlanski K-1 borac Igor Emkić poražen je u finalnoj borbi K-1 turnira “World Grand Prix Euro” za kickboxere u kategoriji do 85 kilograma koji se večeras održao pred oko 4.000 gledalaca u velikoj dvorani Mejdan. 

U prvoj borbi Igor je nakon odluke sudija zasluženo savladao svog prvog protivnika, Giuseppa de Domenica iz Italije. U drugoj borbi Emkić je u ringu ukrstio rukavice protiv Davida Radeffa iz Francuske.  Emkić i Radeff razmijenjivali jake udarce u sve tri runde meča. Više snažnih i preciznijih udaraca Emkić je zadao svom protivniku i tako sasvim zasluženo nkon sudijske odluke izborio plasman u završnicu turnira protiv neugodnog borca iz Rusije Timura Aylyarova, koji je u polufinalnom meču bio bolji od hrvatskog borca Agrona Pretenija.

U finalnoj borbi, uz ogromnu podršku sa tribina Emkić je dominirao u ringu u prvoj rundi meča, pokazao je više znanja i spretnosti. U drugoj rundi Rus pokazuje da je izuzetno nezgodan borac te sa nekoliko preciznih udaraca Emkića izbacuje iz borbe. Nakon tri brojanja sudija je prekino meč a Timur Aylyarov, osvojio je K-1 turnir “World Grand Prix Euro”. Pored prestižnog pojasa, Ruskom borcu pripada i nagrada u iznosu od 15.000 dolara, dok će poraženi Emkić dobiti nagradu u iznosu od 5.000 dolara. (Tuzlanski.ba | V. Živković)

 

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,