Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ema Lovrić treća na 40. Memorijalu Đuro Dubenik, stonoteniseri “Kreke” nadomak Premijer lige

Preuzmite sliku

Stonoteniseri STK “KREKA” Tuzla postigli su ovaj vikend uspješne rezultate i to na dva različita fronta.

Na 40.Međunarodnom memorijalnom turniru “Đuro Dubenik” održanom od 11.02.-12.02. u Dugom selu kod Zagreba, najbolja kadetkinja (do 15 godina ) “Kreke” i reprezentativka BiH Ema Lovrić u subotu je osvojila treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriji kadetkinja pobijedivši izvrsnu hrvatsku igračicu Brunu Borovec.

  • Ema dan kasnije upravo protiv iste igračice u kategoriji mlađih kadetkinja u do kraja neizvjesnom meču nije iskoristila priliku da dođe i do druge medalje na ovom prestižnom turniru.

    Pored Eme na takmičenju je još nastupio i Azur Hanić koji je prošao tešku grupu ali je kasnije imo težak raspored.

    Odličan rezultat postigla je i muška seniorska ekipa u subotu u Mostaru na 4. turnusu prve lige Bosne i Hercegovine, savladivši ekipu Mostara, ekipu Radnika iz Bijlejine i ekipu “CM” iz Viteza ubjedivljim rezultatima sa 3:0 u sva tri meča.

    Posebna važnost ove pobjede je u tome da je protivnik tuzlacima “CM” iz Viteza bio direktan konkurent za osvajanje drugog mjesta u prvoj ligi BiH koji donosi povratak u Premijer ligu BiH.

    Tuzlanski stonoteniseri sada “bježe” 6 bodova svojim rivalima, što ih je dovelo nadomak Premijer lige.

    Ekipa STK “Kreka”predvođena trenerom Goranom Rajčićem nastupila je u sastavu: Vladimir Ivanek, Edin Gutić, Nedim Smajić. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,