Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čehinja teže povrijeđena nakon što ju je gurnula suparnica (VIDEO)

Preuzmite sliku

Dvoransko evropsko atletsko prvenstvo započelo je u Beogradu, a prvi dan donio je i težak pad koji je rezultirao ozbiljnom povredom češke atletičarke Denise Rosolove.

Rosolova je u kvalifikacijama na 400 metara pala nakon što ju je gurnula Francuskinja Floria Guei koju su sudije kasnije diskvalifikovale. Bio je to izrazito nesportski potez francuske altetičarke koja se htjela ubaciti ispred Čehinje.

Nije se Guei niti okrenula kada je vidjela da Rosolova teško pada pored nje, već je samo nastavila sa svojim kvalifikacijama. No, ljekari su zato brzo reagovali i stavili Rosolovoj Schanzov ovratnik i prebacili je u bolnicu na snimanje.

“Otišli smo u najbližu vojnu bolnicu gdje će obaviti sve dodatne preglede za svaki slučaj. Malo je boli glava i abdomen, ali zasad je stabilno”, rekao je Jiri Neumann, ljekar češke reprezentacije, prenosi Jutarnji.

Rosolova ima zlatnu medalju na 400 metara s dvoranskog EP-a u Parizu 2011. te dvije bronce iz Birminghama u skoku u dalj i Gothenburga u štafeti 4x400m.

Na EP-u Helsinkiju 2012. osvojila je srebro na 400m s preponama te broncu u štafeti 4x400m. (N1)

Athlétisme – La chute de Denisa Rosolová by videosansebastian

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,