Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Borba za prestižnu titulu: Tuzlak Mirza Bećirbašić u Italiji se bori protiv rumunskog šampiona

Preuzmite sliku

Alexandru Negrea i naš Mirza Bećirbašević će se sučiti 17. juna u Casino Campione u borbi za Superkombat Intercontinental pojas u Light Heavyweight Plus kategoriji.

Borba u Italiji između rumunskog šampiona i Bećirbaševića, predstavnika Bosne i Hercegovine će biti glavni događaj večeri u Bellicum box dvorani.

Borba za titulu je pod licencom kao dio novog Superkombat sistema.

Do sada, Clyde Brunswijk (2014) i Mike Zambidis (2015) osvojili su naslove Superkombata u borbama van Superkombata zahvaljujući sistemu licenci.

Podsjećamo, Mirza Bećirbašić vlasnik je brojnih medalja sa prvenstava i turnira u Bosni i Hercegovini i regionu, i višestruki je prvak Bosne i Hercegovine. U martu 2014. godine u francuskom gradu Toulouseu, okitio se i pojasom namlađeg prvaka Evrope po K1 pravilima, pod krovom ICO Federacije, a osvajanjem pojasa WKF 2015. godine, postao je i najmlađi dvostruki evropski prvak.

Mirzu u Italiji sigurno očekuje težak meč protiv izuzetno neugodnog Rumuna, ali kako i sam najavljuje, spreman je na novi izazov i dat će sve od sebe da prestižnu titulu donese u Bosnu i Hercegovinu. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje