Četvrtak, 24. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Borba decenije u najavi: Miočić izazvao Joshuu

Po uzoru na Floyda Mayweathera i Conora McGregora, Stipe Miočić je odlučio izazvati aktuelnog boksačkog prvaka Anthonyja Joshua na borbu.

Njihov obračun sasvim sigurno bi bio mamac za publiku, a da se nije šalio kada je rekao da se želi boriti s Englezom, Miočić je ponovio u razgovoru za Fight Society podcast.

“Mislim da bi to bio fantastičan meč. On je sjajan borac. Bila bi to izvrsna borba. Volio bih pokazati svijetu svoje kvalitete. Uz dužno poštovanje prema njemu, mislim da bi to bila odlična borba. Conor će se boriti i to je sjajno za promociju crossa. Želio bih biti dio toga”, rekao je Miočić, koji je posljednjih pet borbi završio nokautom ili tehničkim nokautom.

McGregora se u ovom slučaju kritizira da nema nikakvog boksačkog iskustva. S Miočićem su stvari malo drugačije je je prošao Golden Gloves program.

“Bio sam dio Golden Glovesa. Volim se boriti. Mislim da bi to bila sjajna borba i fanovima bi se svidjela”, kazao je Amerikanac hrvatskog porijekla napominjući da ne bi Joshui bio samo kanta za napucavanje.

“S puno samopouzdanja bih ušao u tu borbu. Dao bih sve od sebe. Slušajte, imam najbolje trenere na svijetu i definitivno bih bio spreman za tu borbu”, poručo je Miočić.

“On je svjetski prvak s razlogom. To bi bila sjajna prilika. Bio bih toliko zahvalan kad bi mi se pružila”, završio je. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,