Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bolt: Nikada ne brinem o dopingu

Preuzmite sliku

Usain Bolt, najbolji sprinter, vjerovatno i atletičar današnjice, svjestan je da niko ne može garantovati da će u sprinterskim disciplinama na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru sve biti čisto, kada je riječ o korištenju doping sredstava. No, ističe da o tome nikada nije brinuo, nego da jednostavno izađe na atletsku stazu i takmiči se, javlja Anadolu Agency (AA).

Prije početka igara u Riju mnogo se govorilo o dopingu, posebno kada su u pitanju ruski atletičari, koji su zbog uzimanja nedozvoljenih sredstava pod okriljem države suspendovani sa međunarodne scene, pa ih nema u Brazilu.

Boltovi rivali u Riju, američki sprinteri Justin Gatlin i Lashawn Merritt, ranije su također imali problema sa dopingom. Stoga je tokom druženja sa predstavnicima medija u Riju, upitan i da li je siguran da u sprintu neće biti upotrebe droge?

“U životu se ništa ne može garantovati. Nikada nisam brinuo o tome, samo izađem na stazu i takmičim se. Mislim da idemo u pravom smjeru, to moram reći. Počeli smo da prepoznajemo one koji su loši. Moramo prvo da prođemo kroz teška vremena da bismo došli do dobrih vremena“, kazao je Bolt.

Jamajčanin kojem je 29 godina još jednom je potvrdio da mu je ovo posljednja Olimpijada u karijeri. Naglasio je da u Rio de Janeiru ima veliku želju po treći put zaredom osvojiti tri zlata, na 100 i 200 metara, te u štafeti 4×100 metara.

Bolt će na atletsku stazu u Riju prvi put izaći 13. augusta, kada će nastupiti u kvalifikacijama na 100 metara. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,