Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bolt nakon trijumfa u Riju: Nisam bio tako brz, ali sretan sam (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon što je rano jutros osvojio i treću zlatnu olimpijsku medalju na 100 metara i postao prvi sprinter kojem je to pošlo za nogama, l je izjavio da mu preostaje borba za zlatne medalje u još dvije discipline na Olimpijadi u Riju i da se nakon toga može može povući u mirovinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Nisam bio izuzetno brz, ali sam sretan zbog pobjede. Ranije sam kazao da se želim izdvojiti od svih drugih. Ovo je Olimpijada, treba da to učinim baš tu“, izjavio je Bolt nakon što je jutros pobijedio u finalnoj utrci na 100 metara u Riju.

Bolt je zlatne medalje na 100, 200 i 4 puta 100 metara osvajao i na prethodnim olimpijadama u Pekingu i Londonu, a jutros se okitio i sedmom medaljom u Riju. Očekuje ga borba i u preostale dvije disciplina na 200 metara, te štafeti 4 puta 100.

Najbrži čovjek današnjice ranije je najavio da će karijeru okončati nakon Svjetskom atletskog prvenstva u Londonu 2017. godine, a jutros je kazao da i dalje stoji pri toj odluci.

Jednom mi je neko rekao da ću postati besmrtan ako uzastopno osvojim zlatne olimpijske medalje u sve tri discipline. Ostale su samo još dvije i poslije se mogu povući. Ovo je bio dobar početak. Uvijek ima onih koji su sumnjičavi, ali sam ove godine u odnosu na prošlu u mnogo boljoj formi“, kazao je Bolt koji ulazi u treću deceniju života, a jutrošnju utrku je istrčao za respektabilnih 9,81 sekundu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje