Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bivšem engleskom reprezentativcu uništen san: Razočaran sam odlukom

Preuzmite sliku

Bivši engleski nogometni reprezentativac Rio Ferdinand (39) završio je boksersku karijeru bez da je ijednom ušao u ring u službenoj borbi jer mu je odbijen zahtjev za licencu.

Ferdinand, koji je prekinuo nogometnu karijeru 2015. godine, želio se okušati kao bokser, ali mu je Britanski bokserski odbor za kontrolu (BBBoC) odbio izdati licencu.

“Razočaran sam ovom odlukom. Želio sam pokazati ljudima da je moguće ostvariti svoje snove i ciljeve. Boks je fizički čvrst, zahtjevan i opasan sport koji traži korištenje uma i tijela. Uvijek me privlačio i to je izazov kojeg nisam shvaćao olako. Nikada nisam podcijenio koliko bi to bilo teško,” kazao je bivši stoper engleske reprezentacije, Manchester Uniteda, Leeds Uniteda i Queens Park Rangersa, prensi portal Gol.hr.

Ferdinand je od septembra prošle godine trenirao četiri puta sedmično, a trenirao ga je bivši svjetski prvak u super-srednjoj kategoriji po WBC-u Richie Woodhall.

“Rio je mogao postati profesionalni bokser s vremenom. Ima prirodnu snagu u desnoj ruci, u odličnoj je formi i željan je učenja,” rekao je Woodhall.

Ferdinand je čak 12 godina bio član Manchester Uniteda osvojivši u dresu ‘Crvenih vragova’ šest titula prvaka Engleske, Ligu prvaka, Svjetsko prvenstvo za klubove, dva Liga kupa i četiri FA Community Shielda. Za englesku reprezentaciju je upisao 81 nastup i postigao tri gola. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: