Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Benis Kadrić: Krio sam od porodice da sam bolestan igrao u finalu

Preuzmite sliku

Nisam htio ostaviti ekipu na cjedilu, dosađivao sam doktoru, da bih na kraju zaigrao na sopstvenu odgovornost, kazao je za Oslobođenje reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci Benis Kadrić.

Naš saigrač Benis Kadrić je imao dva tromba, od toga jedan ispod koljena, a drugi u preponi. Bilo mu je zabranjeno da se kreće, a kamoli da igra. Iako mu doktor nije dozvolio, on je nastupio u finalu, otkrio je je kapiten selekcije BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić mnogobrojnim novinarima i navijačima koji su dočekali naše momke iz Brazila sa Paraolimpijade na kojoj su osvojili srebrenu medalju.

Pet dana u bolnici

Izjava Delalića izazvala je suze na licima mnogih prisutnih, kao i samog Benisa, koji nam je jučer objasnio o čemu se tačno radilo kada je njegovo zdravlje u pitanju, te nam prenio svoje utiske sa OI u Rio de Janeiru, kao i sa toplog dočeka na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

– Još prije polaska u Rio, u Frankfurtu sam osjetio bolove. Kada smo sletjeli u Rio, rekao sam doktoru da me boli noga iako sam potpuno spreman dočekao put na Olimpijadu i bez problema prošao pripreme. Uslijedio je jedan pregled, potom magnetna rezonanca, nešto su doktori primijetili u nozi, a potom sam u drugoj klinici u Riju obavio ultrazvuk i tu su mi otkrivena dva tromba, ispod koljena i na preponi. “Razbijali” su mi to injekcijama, ali vrijeme je prolazilo, a moji saigrači su već bilježili nastupe, otkriva nam Kadrić, te dolazi do onog najvažnijeg momenta u cijeloj priči – finala i njegove odluke da zaigra u njemu, napomenuvši da za njegovu situaciju nisu znali ni članovi porodice jer je to krio od njih.

– Nisam nikako igrao, pet danas sam proveo u bolnici, a onda je na red došlo finale. Znali smo da će to biti Iran. Nisam htio ostaviti ekipu na cjedilu, dosađivao sam doktoru, da bih na kraju zaigrao na sopstvenu odgovornost, ističe bh. odbojkaš.

Suze po dolasku na aerodrom nije mogao zaustaviti.

  • benis-kadric-docek-2016-sjedeca-odbojka-jpg
  • – Još prije govora Delalića zaplakao sam kad sam ugledao svoje kćerkice Ajlin i Ajsun, te suprugu Fahretu koje su mi prve čestitale, kaže Kadrić.

    Skoro nepobjedivi

    Iran, priznaje Benis, skoro je pa nepobjediv otkako im se priključio 246 centimetara visoki Morteza Mehrzadselakjani.

    – Mislim da bismo ih pomeli s 3:0 da nam prepreka nije bio div koji je sam osvojio 28 poena. Imat ćemo priliku da im se revanširamo na SP-u za dvije godine, poručuje za kraj razgovora ovaj 210 centimetara visoki Visočanin, koji ne nosi slučajno nadimak Piramida. (Izvor/Foto: Oslobođenje)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje