Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Amel Tuka: Nekada nas Bog stavi na iskušenje, ostaju oni koji čvrsto vjeruju

Preuzmite sliku

Amel Tuka nije se plasirao u finale olimpijske trke na 800 metara. Premda su optimisti očekivali čak i borbu za medalje, najbolji bh. atletičar slabim nastupom ipak je završio svoj olimpijski put. 

Nakon trke, Tuka je bio tužan, razočaran. Zahvalio se navijačima na podršci, posebno nakon neočekivane eliminacije.

”Hvala puno na podršci koju ste pružali meni i cijelom Olimpijskom timu, a pogotovo hvala na ovoj velikoj podršciposlije trke, puno mi to znači od vas! Hvala svima koji ste ostali budni da biste gledali moju trku, ponosan sam na vas! Idemo dalje, ovo je bila samo jedna od stotine trka koje ću imati u svojoj karijeri, ako Bog da, samo da me zdravlje služi! Ono što mene uvijek drži čvrsto na nogama je činjenica da vam nekad dragi Bog podari uspjeh i tako vas stavi na veliko iskušenje, a ponekad vam i ne da bas uspjeh, ali vas time opet stavlja na iskušenje. Ostaju samo oni koji čvrsto vjeruju!!! Iskrene čestitke svim momcima koji su sinoć ušli u finale, zaista su to zaslužili, sve do jednog! Hvala još jednom od srca svima, ponosan sam na svoje Bosance i Hercegovce uvijek, voli vas vaš Amel! Ruka mi na srcu, a u srcu grb”, napisao je Amel Tuka na Facebooku.

Podsjećamo, on je u drugoj polufinalnoj trci sinoć zauzeo četvrto mjesto i tako okončao svoj nastup u Brazilu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,