Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

OK BiH: Sastavljene liste prijedloga za izbor sportiste 2016.

Preuzmite sliku

Komisija za vrhunski sport Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OK BiH), koja je ujedno i stručni žiri za manifestaciju „Izbor sportiste 2016. godine“ je danas na prvoj sjednici detaljno razmatrala pristigle prijedloge strukovnih sportskih saveza BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Žiri, kojim predsjedava Amel Mekić, višestruki olimpijac i bivši džudo prvak Evrope, sastavio je listu prijedloga po kategorijama za „Izbor sportiste 2016. godine“. Sljedeći korak je utvrđivanje lista od strane Izvršnog komiteta OK BiH.

Žiri je zasjedao u sljedećem sastavu: Amel Mekić, Marin Ćorluka, Safet Kapo, Miro Klepić, Dalibor Stević, Slavenko Likić, Dragomir Čabrilo, Ranko Primorac, Anes Alić, Adnan Džumhur, Mirsad Ćosić i Sulejman Begović.

Šesta po redu manifestacija „Izbor sportiste godine“ u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH, planirana je da se ovoga puta održi 8. decembra 2016. godine u prostorijama Olimpijskog muzeja, koji se nalazi u sklopu Olimpijskog centra “Zetra“ u 19.45 sati.

Izbor će se vršiti u slijedećim kategorijama: najbolja mlada sportistkinja u kategoriji juniorki, najbolji mladi sportista u kategoriji juniora, najuspješniji sportski klub, najuspješnija reprezentacija BiH, najuspješniji trener, najbolja sportistkinja u seniorskoj konkurenciji, najbolji sportista u seniorskoj konkurenciji, sportista godine, te specijalne nagrade OK BiH kojih je osam.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,