Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Željezničar na krilima Zakarića savladao Slobodu i stigao do finala Kupa BiH (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Željezničara stigli su do pobjede u revanš susretu polufinala Kupa BiH i tako ostvarili plasman u finale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini. Plavi su na Tušnju savladali Slobodu rezultatom 4:1 (2:1).

Prvi udarac na utakmici vidjeli smo u 5. minuti, kada je Osmanagić pokušao sa nekih 18 metara, ali je njegov udarac otišao pored gola Kjosevskog. Odmah potom šutirao je i Mijić pored gola, te Smajić sa nekih 12 metara, ali je kapiten Željezničara bez problema odbranio njegov udarac. U 18. minuti Sloboda dolazi do vodstva. Todorović je sjajno prošao po desnoj strani centrirao, a Husić je glavom matirao kapitena Željezničara za veliku radost na tribinama Tušnja. I nakon postignutog pogotka Sloboda je imala incijativu, dok je tim Željezničara bio totalno indiferentan.

Mijić je u 31. minuti šutirao, ali je Kjosevski ponovo dobro reagovao. Željezničar je prvi put šutirao prema golu Tuzlaka u 35. minuti. Zajimović je šutirao pored gola Muminovića. Samo minutu kasnije Zajimović ubacuje loptu sa lijeve strane, a Zakarić glavom matira Muminovića. I ako je početak susreta pripao Slobodi finiš je u potpunosti pripao gostima iz Sarajeva. Zakarić je svojim drugim pogotkom na ovoj utakmici u 43. minuti doveo Željezničar do prednosti na poluvremenu. Tako je Željezničar napravio preokret i stigao do pozitivnog rezultata na kraju prvog dijela.

Drugi dio Tuzlaci su krenuli na sve ili ništa. Sve su karte bacili u napad i pokušali doći što prije do izjednačenja. To je ostavilo dosta prostora za Željezničar, a oni su to već iskoristili u 52. minuti. Sjajna kontra Zakarić je odigrao za Graovca, a ovaj povratnom loptom pronalazi Ubiparipa, koji trese mrežu Tuzlaka. Tek u 57. minuti Sloboda prvi put prijeti golu gostiju preko Mijića, čiji udarac odlazi visoko preko gola. Pokušao je Hajdarević na drugoj strani u 65. minuti, ali je Muminović njegov udarac odbranio bez problema. Tempo igre je u tim momentima opao, pa nismo vidjeli puno prilika na obje strane.

U 73. minuti Zajimović je glavom šutirao preko gola, nakon slobodnog udarca koji je izveo Blagojević. Zakarić do svog trećeg pogotka na ovom susretu stiže u 75. minuti. Zajimović je sjajno prošao po lijevoj strani ubacio loptu na drugu stativu, a Zakarić ponovo koristi njegov dobar centaršut i glavom matira Muminovića.

Husić je u 83. minuti šutirao glavom preko gola Željezničara i to je bila posljednja prilika za domaći tim na ovom susretu. Željezničar je tako lakše nego je očekivao savladao ekipu Slobode i stigao do finala Kupa BiH, gdje ga čeka ekipa Krupe, koja je u dvomeču bila bolja od ekipe Zvijezde 09. Stadion: Tušanj.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,