Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Žele pojačanje: Manchester United za dolazak dva igrača spreman platiti 50 miliona eura

Preuzmite sliku

Dovođenje pojačanja za odbranu ostaje prioritet Josea Mourinha za nadolazeći prelazni rok. Menadžer Manchester Uniteda insistira na dovođenju Alexa Sandra i Tobyja Alderweirelda za koje je spreman platiti po 50 miliona eura.

Za Sandra će sigurno morati platiti odštetu, ali s Alderweireldom to možda ne bude slučaj. Naime, u Tottenhamu su se dosjetili kako izvući maksimalnu korist iz Mourinhovog interesa za belgijskim reprezentativcem i predložili da im United, umjesto odštete, prepusti Anthonyja Martiala.

Francuski as nije u Mourinhovim najužim planovima na Old Traffordu, nikako se nije uspio ustaliti u početnom sastavu i htio bi otići. Istovremeno, Mourinho nema ništa protiv njegova odlaska, a Mauricio Pochettino ga vidi kao veliko pojačanje za ofenzivu Spursa, piše portal Gol.hr.

Martial je bez sumnje odličan igrač, može igrati i na desnom i na lijevom krilu, ali i kao centralni napadač, a upravo je ta polivalentnost ono što Pochettino traži.

I njemu, kao i Alderweireldu, ističe ugovor u ljeto iduće godine i ako klubovi na njima ne žele izgubiti ovog ljeta ih moraju prodati.

Što se Martiala tiče, sa svojom sedmičnom plaćom od 65 hiljada funti uklopio bi se u budžet Tottenhama koji po pitanju ugovora igračima i dalje kaska za onim najbogatijim klubovima, ne odustajući od unaprijed dogovorene finansijske strukture.

Kao i uvijek kad je posrijedi zamjena igrač-igrač bez plaćanja odštete, potegne se pitanje ko je bolje prošao. Nesumnjivo će Alderweireld biti instant pojačanje za Unitedovu kaotičnu defenzivu, ali Martial je gotovo sedam godina mlađi i njegov angažman bi se Spursima mogao itekako isplatiti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,