Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zbog incidenata u Atini: FIFA kaznila Fudbalski savez Grčke sa 80.000, a BiH sa 25.000 švicarskih franaka

Preuzmite sliku

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila je fudbalske saveze Bosne i Hercegovine i Grčke zbog incidenata tokom kvalifikacijske utakmice za Svjetsko fudbalsko prvenstvo “Rusija 2018“ u novembru.

FIFA je kaznila Nogometni/fudbalski savez BiH s 25.000 švicarskih franaka (oko 23.000 eura) zbog incidenta sa bakljama, dok će Grčka, zbog nesportskog navijanja i isticanja transparenata, na račun FIFA-e uplatiti 80.000 franaka (74.700 eura)

Podsjećamo da su grčki navijači na stadionu “Georgios Karaiskakis“ na nekoliko mjesta na tribinama istakli simbole četničkog pokreta, a iza gola golmana bh. tima Asmira Begovića stajao je i transparent sa skandaloznom porukom “Nož, žica, Srebrenica“.

Sredinom poluvremena grčki navijači su pokušali preći na dio tribina sa bh. navijačima, ali je incident spriječen novom intervencijom redara.

Revoltirani navijači Bosne i Hercegovine su u 32. minuti meča, nakon postignutog gola Miralema Pjanića zapalili nekoliko baklji i bacili ih ka tribinama na kojima su bili grčki navijači, no i ta situacija je prevaziđena intervencijom nadležnih organa na stadionu. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje