Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zbog dva nedosuđena kaznena udarca Sloboda u Ligi za ostanak oštećena za 4 boda? (VIDEO)

Preuzmite sliku

Ekipa tuzlanske Slobode oštećena je na posljednja dva meča u Ligi za ostanak BH Telecom Prmijer lige BiH zbog sudijskih grešaka oštećena za 4 boda koja bi za “Crveno-crne” značila skoro pa siguran  opstanak.

Prva najstrožija kazna Slobodi nije dosuđena na Tušnju u okviru 3. kola protiv Čelika kada je u šesnaestercu gostiju nakon solo prodora očiglednim prekršajem zaustavljen Darko Todorović ali glavni arbitar na ovom meču Tomislav Čuić iz Tomislavgrada nije pokazao na bijelu tačku.

Da je Sloboda oštećena u toj utakmici potvordio je i stručni konzultant na BHT1 Boro Elčić koji je za ovu “spornu” odluku kazao:

“Vidimo da igrač Slobode dolazi do lopte i nakon toga igra loptom, obrambeni igrač Čelika pravi kontakt po njegovoj desnoj potkoljenici tako da je ovdje u pitanju prekršaj i kazneni udarac” – zaključio je Elčić.

Drugi sporni momenat na štetu Slobode dogodio u okviru posljednjeg kola gdje je Slobode gostovala kod ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

U 73. minuti igrač Slobode Amer Bekić pada u kaznenom prostoru protivnika ali je glavni sudija u ovom slučaju Haris Kaljanac pokazao da se igra nastavi i nije signaliziralo najstrožiju kaznu.

Podsjetimo, obje utakmice su završile rezultatom 1:1. Međutim da su Slobodi dosuđena dva očiglenda jedanaesterca tim Slavka Petrovića na svom kontu bi imao više 4 osovjena boda i bili bi deset bodova prednosti u odnosu na Čelik koji nakon jučerašnje pobjede u gostima kod Viteza zaostaje za Slobodom 6 bodova.

Sloboda sutra na stadionu Grbavica od 18:00 sati igra prvu polufinalnu utakmicu protiv Željezničara, a pravdu na tom susretu dijelit će upravo Tomislav Čuić iz Tomislavgrada koji je Slobodu protiv Čelika oštetio za kazneni udarac. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,