Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zaslužena pobjeda Slobode protiv Širokog Brijega na Tušnju (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Susreti 13. kola nogometne Premijer lige BiH na rasporedu su ovog vikenda. Jedan od derbi susreta odigran je na stadionu Tušanj, fudbaleri Slobode uspjeli su slaviti novu minimalnu pobjedu protiv Širokog Brijega i osvojiti izuzetno važna tri boda u borbi za gornji dio tabele. Vrijednu pobjedu Slobodi donio je i najbolji strijelac Premijer lige BiH, Sulejman Krpić. 

Prvo poluvrijeme na Tušnju obilježila je igra na sredini terena, obzirom na težak i mokar teren fudbaleri oba tima pokušavali su izgledne prilike stvarati upućivanjem dugih lopti unutar protivničkog kaznenog prostora.  Sloboda je nekoliko puta zaprijetila gostujućem golu preko Fatića, Krpića, Merzića, ali bez konkretne realizacije.

U 41. minuti nakon ubačaja Fatića u kaznenom prostoru na nedozvoljen način zaustavljen je Ivan Kostić, siguran sa bijele tačke bio je sada već najbolji strijelac BHT Premijer lige BiH Sulejman Krpić, koji izuzetno preciznimudarcem matira nemoćnog Soldu i postiže svoj osmi prvenstveni pogodak. Prvo poluvrijeme je okončano minimalnim vodstvom Slobode 1:0.

U drugom poluvremenu fudbaleri Slobode dugim loptama prave nekoliko nezgodnih situacija za odbranu Širokobriježana, golman Soldo je u dva navrata morao istrčavati izvan šesnaesterca kako bi otklonio opasnost od svog gola.

U 73. minuti Ćorluka upućuje dobar udarac prema golu Slobode, ali Pirić sigurno brani udarac gostujućeg fudbalera. U nastavku drugog poluvremena gosti su pokazali veliku želju za poravnanjem rezultata, ali konkretna realizacija je izostala.

U 82. minuti Asim Zec je imao izglednu priliku da poveća vodstvo ali do promjene rezultata nije došlo. Minut kasnije još jednu veliku priliku za Široki Brijeg propustio je ovaj put Krstanović, Pirić je još jednom sigurno intervenisao.

U 85. minuti Asim Zec propušta najveću priliku na utakmici, nakon što je golman Soldo bio Savladan, Zec pogađa stativu. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, fudbaleri Slobode osvojili su izuzetno važna tri boda pred nastavak prvenstva. (Tuzlanski.ba)

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje