Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zaslužena pobjeda Slobode: Crveno-crni savladali Krupu rezultatom 2:1 (FOTO)

Preuzmite sliku

Popularno

Fudbaleri Slobode i Krupe danas su na stadionu Tušanj odigrali meč 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Crveno-crni su u posljednjoj utakmici ove godine slavili izuzetno važnu domaću pobjedu rezultatom 2:1. Golove za Slobodu postigli su Subić i Mehmedagić, strijelac za goste bio je Mirković. 

  • Prije početka utakmice između Slobode i Krupe predstavnici UG “Prijatelji FK Sloboda” Tuzla trenutno najboljem strijelcu BHT Premijer lige BiH sa 11 postignutih pogodaka Sulejmanu Krpiću uručili su priznanje “Ponos Tušnja”. Iz Udruženja u znak zahvalnosti za zalaganje, doprinos i odnos prema navijačima u FK Sloboda dodijelili su priznanje i Ameru Ordagiću.

    Fudbaleri Slobode ofanzivno su otvorili meč u želji da postignu pogodak u ranoj fazi utakmice. Nekoliko prilika ispred gola Krupe nije realizirano na najbolji način, pa se do prvog pogotka čekalo se do 18. minute susreta kada Slobodu u vodstvo dovodi Aleksandar Subić nakon odličnog prodora.

    Nakon primljenog pogotka, fudbaleri Krupe, u nekoliko navrata ugrožavaju gol Pirića, ali bez konkretne realizacije. U nastavku nekoliko prilika propustio je i najbolji strijelac BHT Premijer lige Sulejman Krpić.

    U finišu prvog poluvremena Sloboda udvostručuje vodstvo, gol postiže defanzivac Haris Mehmedagić u 45. minuti susreta, nakon što je u kaznenom prostoru gostiju bio najviši u skoku te glavom poslao loptu u nebranjeni dio gola Kurtića.

    U drugom poluvrmenu fudbaleri Krupe sve karte bacaju u napad, stvaraju prilike, igraju znatno bolje ali fudbaleri Slobode su sigurnu prednost čuvali sve do 71. minute kada ponajbolji igrač u redovima gostiju, Mirković postiže sjajan pogodak sa 25 metara za smanjenje rezultata i konačnih 2:1.

    Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa su fudbaleri Slobode zabilježili izuzetno važna tri boda u nastavku borbe za ligu za prvaka i pozicije koje vode u Evropska takmičenja. 

    Crveno-crni sada imaju 29 bodova na svom kontu, šest više od sedmog Širokog Brijega, koji ima i utakmicu manje. Krupa je ostala na 30 osvojenih bodova i trenutno je peta. (Tuzlanski.ba)

    Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje