Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zaslužena pobjeda: Sloboda na Tušnju savladala Mladost DK (FOTO)

Preuzmite sliku

Danas su na tri stadiona u BiH odigrane utakmice 19. kola BHT Premijer lige BiH.

Na stadionu Tušanj fudbaleri Slobode dočekali su ekipu Mladosti iz Doboj Kaknja. Početak utakmice obilježila je znatno bolja igra domaćih fudbalera, koji su presingom nastojali postići pogodak u ranoj fazi utakmice.

Dominacija Slobode na terenu mogla je biti krunisana golom u 17. minuti kada povratnik u crveni-crni tabor, Amer Bekić izlazi sam pred golmana Velića, asistira za mladog Smajića kojem gostujući golman sjajno brani udarac.

Pritisak Slobode je rezultirao novom prilikom u 31. minuti kada Terzić izlazi sam pred golmana Velića koji ponovo brani šut i spašava svoj gol.  Prvo poluvrijeme na stadionu Tušanj okončano je bez golova.

Početak drugog poluvremena obilježila je igra bez većih uzbuđenja. Na radost navijača na Tušnju čekalo se do 70. minute kada Rustemović nakon kornera pogađa za vodstvo od 1:0. Samo šest minuta nakon pogotka Rustemovića u 76. minuti, ponovo nakon kornera, vodstvo udvostručuje Husić za zasluženu i sigurnu pobjedu izabranika Slavka Petrovića rezultatom 2:0.

U narednom 20. kolu Slobodu očekuje teško gostovanje na Grbavici, dok će Mladost DK na domaćem terenu dočekati ekipu Zrinjskog. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje