Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vječni tandem: Džeko ima specijalnog gosta protiv Chelseaja

Preuzmite sliku

Zvjezdan Misimović, doskorašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, danas savjetnik Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) za sportska pitanja, večeras je specijalni gost Edina Džeke na utakmici UEFA Lige prvaka.

Kapiten nacionalnog tima BiH pozvao je u goste u Rim i na večerašnju utakmicu Rome protiv Chelseaja prijatelja i nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije, ali i partnera u fenomenalnom tandemu Wolfsburga, najzaslužnijeg za osvajanje titule prvaka Njemačke 2009. godine.

Misimović je i jedan od četiri člana Komisije N/FS BiH za prijedlog imenovanja novog selektora fudbalske reprezentacije, te će vjerovatno sa kapitenom razgovarati i o potencijalnim nasljednicima Mehmeda Baždarevića. Prema svemu sudeći, u konkurenciji za upražnjenu bh. selektorsku fotelju ostat će šef stručnog štaba švicarskog Servettea Meho Kodro i Amar Osim, nekadašnji Džekin trener u sarajevskom Željezničaru.

Članovi Izvršnog odbora N/FS BiH novog selektora trebali bi birati na prolongiranoj sjednici 16. novembra, nakon što im iz komisije (Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Misimović) dostave prijedlog jednog ili možda oba kandidata u slučaju da ne postignu konsenzus.

Utakmica četvrtog kola grupe ”C” Lige prvaka između Rome i Chelseaja igra se večeras na stadionu ”Olimpico” u Rimu od 20.45 sati. U susretu trećeg kola istih timova, igranom u Londonu 18. oktobra, Džeko je briljirao postigavši dva gola – 3:3. Poslije tri odigrana kola na tabeli grupe ”C” prvi je Chelsea sa sedam bodova, dva više od Rome. Atletico Madrid sakupio je dva boda, a Qarabag jedan. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje