Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki kiks Hrvatske i Srbije: Katastrofalna igra ugrozila plasman na Mundijal (VIDEO)

Preuzmite sliku

Večeras su reprezentacije Hrvatske i Srbije igrale izuzetno važne utakmice za direktan plasman na svjetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji. 

Hrvatska je u Rijeci remizirala sa Finskom i izgubila vodeće mjesto u svojoj grupi. Mandžukić je početkom drugog poluvremena postigao gol za 1:0, ali Soiri je pogodio u 90. minuti za goste i postavio konačnih 1:1 te uništio snove Hrvatske o direktnom plasmanu na SP.

Island je porazio Tursku sa 3:0 golovima Gudmundssona u 32. minuti, Bjarnasona u 39. i Arnasona u 50. minuti te će ova reprezentacija tako imati najveće šanse za zauzimanje prvog mjesta s obzirom na to da Hrvatska gostuje Ukrajini, dok će Islandu na megdan doći slabašno Kosovo.

Srbi su imali sve u svojim rukama kako bi riješili pitanje plasmana na SP i prije posljednjeg kola, no nisu uspjeli slaviti u Beču protiv Austrije, koja je bila oslabljena, a konačan rezultat je glasio 3:2. Milivojević je doveo Srbe u vodstvo u 11. minuti, ali Burgstaller je poravnao u 25. minuti. Austrija je došla do potpunog preokreta u 76. minuti golom Arnautovića, ali Matić je poravnao samo nekoliko minuta kasnije.

Konačnih 3:2 je postavio Schaub u 89. minuti. Srbi su i dalje prvi na tabeli te će dočekati Gruziju u posljednjem kolu, dok će Vels i Irska vjerovatno odlučivati o putniku u baraž. Irska je s dva gola Murphyja u drugoj i 19. minuti slavila protiv Moldavije s 2:0 i ostala u igri za baraž, pod uslovom da ostvari pozitivan rezultat u Velsu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje