Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Velikan ulaže 400 miliona eura u trenera i igrače

Preuzmite sliku

Uskoro bismo mogli biti svjedoci veliko povratka na nogometnu scenu velikana koji posljednjih godina ne bilježi veliki uspjeh.

Nakon što je nedavno kupila Inter od Ericka Thohira i Massima Morattija, kineska grupacija Suning izradila je plan stvaranja jakog kluba, a Conteu bi ponudila četverogodišnji ugovor težak čak 60 mil. eura (15 mil. eura godišnje).

Inače, Talijan trenutno vodi Chelsea i ima ugovor na četiri milijuna eura po godini – i premda ga Interova ponuda jamačno ne bi ostavila ravnodušnim – upitno je hoće li htjeti podrobnije saslušati planove ambicioznih Kineza, piše Jutarnji.

Među najuspješnijim je trenerima kako u Engleskoj, tako na Starom kontinentu i teško je očekivati da će napustiti projekt s ‘Plavcima’ prije vremena. U Juventusu je, recimo, ostao pune tri godine tijekom kojih je osvojio tri Scudetta i afirmirao se kao jedan od najkvalitetnijih trenera na svijetu. Trofejni 47-godišnjak je postao i ljubimac navijača, pa je i zbog toga teško vjerovati da bi se htio ‘kompromitirati’ odlaskom u redove jednog od dva najljuća rivala (drugi je gradski rival Torino).

Osim uzajamne ljubavi Contea i Juventusa, započetog posla u Chelseaju, nameće se i pitanje sadašnje situacije s obzirom da Inter dugo ne zna za slast najvećih europskih utakmica. No, basnoslovna ponuda bogatih Kineza – a i predloženih 400 milijuna eura za vrhunske igrače – mogli bi ga natjerati na razmišljanje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,