Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vanredna Skupština FK Sloboda: Senad Mujkanović novi predsjednik Upravnog odbora (FOTO)

Preuzmite sliku

Dugo očekivana Vanredna sjednica Skupštine FK Sloboda održana je danas u prostorijama Privredne komore TK, a kako smo ranije i najavljivali, za novog predsjednika Upravnog odbora Kluba jednoglasno je izabran Senad Mujkanović, vlasnik građevinske firme „Tom Cat“.

Od 41 člana Skupštine, na sjednici je bilo prisutno 30 delegata. Jednoglasno je usvojena pismena ostavka Azmira Husića, dojučerašnjeg prvog čovjeka Crveno – crnih koga će na predsjedničkoj funkciji zamijeniti Senad Mujkanović.

„Hvala svima koji su došli, izdvojili svoje vrijeme da podrže Slobodu. Ovo je težak zadatak, teška funkcija i toga sam svjestan. Ipak, kroz Odbor za hitnost ja sam u klubu već tri mjeseca i za to vrijeme smo uradili mnogo posla. Moram iskazati zahvalnost čjudima iz Odbora koji su od prvog dana ostavke bivšeg predsjednika krenuli sa radom. Radili smo prazne kase sa hrpom problema, nismo dozvolili da se Sloboda raspe, da ne igra utakmice, a sve je vodilo ka tome“, poručio je novi predsjednik FK Sloboda, te dodao:

„Probaću dati sve od sebe da dam što više Slobodi. Organizacione sposobnosti su nešto što treba ovom klubu. Trebaćemo raditi 24 sata dnevno, ali mislim da Sloboda korača sigurnim koracima ka svom ozdravljenju!“.

Senad Mujkanović je izabrao i tim ljudi koji će zajedno sa njim činiti Upravni odbor kluba. Tako će novo rukovodstvo tuzlanskog premijerligaša činiti: Omer Delalić, vasnik firme Deling, Mensur Alić, vlasnik firme Menprom, Nermin Čolić, vlasnik firme Bony, Adnan Sijerčić, suvlasnik asfaltne baze Ljubače, Goram Milić, direktor Electronic casina Admiral i Sead Kozlić iz BH Telecoma.

Novi predsjednik Kluba oko sebe je okupio snažan tim, a u narednom periodu očekuje se i proširenje Upravnog odbora. Zbog toga je na sjednici najvećeg klupskog organa i promijenjen član Statuta koji reguliše broj članova u UO. Umjesto dosadašnjih maksimalno devet članova, UO Kluba će ubuduće brojati najmanje pet, a najviše 15 članova.

Predsjednik FK Sloboda najavio je brzo odblokiranje klupskog računa, te nastavak rada stabilizacije Kluba, a Izvještajna sjednica Skupštine najavljena je za sredinu marta naredne godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje