Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Upitno odigravanje utakmice Bugarska – BiH

Preuzmite sliku

Radi snijega koji gotovo bez prestanka pada više od 24 sata u Razgradu pod veliki znak pitanja došlo je odigravanje za večeras zakazane prijateljske utakmice fudbalskih reprezentacija Bugarske i Bosne i Hercegovine.

”Za sada je sve otvoreno. Meteorološka prognoza kaže da će snijeg prestati padati do 15 sati, tako da ćemo vidjeti”, rekao je jutros u Razgradu za Anadolu Agency (AA) Jasmin Baković, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), te dodao:

”U Fudbalskom savezu Bugarske uvjeravali su nas da će uspjeti očistiti teren koji ima i grijače, te da će sve učiniti da se večerašnja utakmica na ‘Ludogorets Areni’ i odigra, odnosno da ne bude otkazana. I mi vjerujemo da neće biti otkazana i da će snijeg stati, kao i da će naši domaćini obaviti posao oko čišćenja snijega”.

I jučerašnji trening reprezentativaca BiH zbog snijega premješten je sa ”Ludogorets Arene” u Trening kamp Ludogoretsa, gdje su igrači i stručni štab radili u izuzetno teškim uslovima.

Tokom dana čelnici FS Bugarske i N/FS BiH imat će uobičajeni brifing i ručak pred utakmicu poslije kojih bi stvari oko eventualnog otkazivanja utakmice mogle biti jasnije.

Prijateljska utakmica Bugarska – BiH zakazana je za 19 sati po lokalnom, odnosno 18 po srednjeevropskom vremenu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,