Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ukoliko bi Ronaldo prihvatio ponudu iz Kine svakih sat vremena zarađivao bi 31 prosječnu bh. platu

Preuzmite sliku

Španski AS nedavno je objavio kako su Kinezi spremni ponuditi 200 miliona eura odštete i čak 120 miliona eura po sezoni Cristianu Ronaldu.

Kineski nogometni savez u maju je uveo porez na transfere stranih igrača po kojem klub iznos jednak transferu mora uplatiti u fond za razvoj kineskog nogometa, ali to nije spriječilo neimenovani kineski klub da pošalje senzacionalnu ponudu za Ronalda.

Ako se uračuna spomenuti porez, kineski klub ukupno bi potrošio 400 miliona eura na odštetu, a s plaćom ukupna vrijednost posla prešla bi pola milijarde eura.

U zimskom prijelaznom roku Ronaldov agent Jorge Mendes otkrio je kako je na njegovu adresu stigla ponuda od čak 300 miliona eura, koju je Ronaldo odbio jer nije htio ići iz Reala.

”Ništa nije nemoguće”, rekao je Ronaldo novinarima portugalske A Bole na pitanje o mogućem odlasku u Kinu. Taj portugalski list prvi je donio priču o nemoralnoj ponudi iz Kine, koja je po njihovom pisanju iznosila 180 miliona eura.

Ukoliko se poigramo brojkama kada je u pitanju cifra koju je klub iz Kine spreman platiti Ronaldu po jednoj sezoni dolazimo do zaista nevjerovatnih računica.

Ukoliko 120 miliona eura koje bi Ronaldo dobivao po jednoj sezoni podijelimo sa brojem dana u godini (365) dolazimo do to podatka da bi popularni “CR 7” svaki dan bio bogatiji za nevjerovatnih 641.095 KM.

Ukoliko ovaj iznos podijelimo sa brojem sati u jednom danu (24) dolazimo do računice da bi Ronaldo svaki sat u Kini zarađivao 26.712 KM. Dalje nećemo dijeliti jer jedan građanin BiH sa prosječnom platom od 850 KM treba da radi 31 mjesec kako bi došao do tog iznosa. (A.K. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,