Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga za prvaka: Sloboda poražena na Grbavici (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

U odličnoj utakmici, fudbaleri Željezničara u prvom kolu Lige za prvaka BiH savladali su Slobodu rezultatom 4:2 pred punim tribinama “Grbavice“.

Prije samog početka utakmice zvanično je otvorena i novoizgrađena istočna tribina stadiona Grbavica, a zatim je kompletan stadion otpjevao ‘Grbavicu’, a čast da otvori tribinu pripala je legendi kluba Ivici Osimu.

Fudbaleri Slobode odlično su ušli u ovaj meč, uspjeli su odgovoriti na početni pritisak domaće ekipe kojoj je cilj bio postići pogodak u ranoj fazi utakmice.

Međutim, to im je pošlo za nogom u samom finišu prvog poluvremena. Strijelac pogotka na asistenciju Miroslava Stevanovića bio je najbolji strijelac Plavih s Grabavice Ivan Lendrić.

Početkom drugog poluvremena navijači Željezničara su priredili spektakularnu bakljadu na tribinama zbog čega je sudija na kratko prekinuo meč.

Lendrić je u 57. minuti, nakon dobre akcije sa Zebom, ponovo zatresao mrežu Slobode i doveo svoju ekipu u vodstvo od 2:0.

Ipak, pet minuta kasnije Zec je iskoristio grešku Kerle i savladao golmana Željezničara Kjosevskog te smanjio zaostatak svog kluba, ali je Lendrić trećim golom u 65. minuti ponovo vratio ubjedljivu prednost na stranu sarajevskog tima.

Sloboda se nije predavala i u 75. minuti preko Subića smanjila na 3:2, a konačan rezultat postavio je Stanić eurogolom u 90. minuti.

Fudbaleri Slobode su se žalili sudijama zbog pogotka, jer je jedan fudbaler Slobode u tom momentu bio povrijeđen i ležao na terenu dok je Musa izvodio slobodan udarac. (Tuzlanski.ba)


Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje