Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trener Beitara Ran Ben Shimon: “Imamo velika očekivanja od utakmice sa Slobodom”

Preuzmite sliku

Nakon današnje press konferencije FK Sloboda na stadionu Bilino Polje u Zenici na kojoj su se predstavnicima medija obratili trener Musemić i kapiten Zajko Zeba, svoju presicu upriličio je i Beitar Jerusalem.

Trener Beitara Ran Ben Shimon istakao je da je utakmica sa Slobodom veoma važna za njega i njegovu ekipu.

Ovo je veliki izazov za nas, Sloboda je dobar tim i mi imamo velika očekivanja. Nama je ovo prva utakmica u ovoj sezoni i samim tim meč ima veliku važnost za Beitar” – kazao je Shimon.

Na konstataciju novinara da je Izrael prošle godine na Bilinom Polju poražen od reprezentacije BiH ubjedljivim rezultatom 3:1, trener Beitara je kazao:

Znam da na ovom stadionu bude sjajna atmosfera ali tada su igrali BiH i Izrael, sutra igraju Sloboda i Beitar to je nešto sasvim drugo. Također znamo da je bh .fudbal u ekspanziji i da se igra sa dosta strasti baš kao u Izraleu.“, kaže Shimon i dodaje:

Ne želim prognozirati nikakav rezultat sutra to je nezahvalno. Nas bi zadovoljio svaki rezultat koji nam daje šanse da u revanšu na našem stadionu izborimo prolaz dalje“, smatra trener gostiju iz Izraela.

Shimon kaže da se Beitar baš kao i Sloboda pojačao sa nekoliko novih igrača i sutrašnja utakmica bit će pravi test za njih.

Znamo da je Sloboda dovela neke nove igrače i mi također imamo pridošlice u klubu. Nema tu previše tajni Sloboda zna o nama koliko i mi nji o njima. Ostaje na terenu da se vidi ko je bolji“, zaključio je na kraju press konferencije Ran Ben Shimon.

Kako saznajemo Sloboda bi sutra ipak mogla da bude u prednosti jer je ekipa Beitara ostala bez svog najboljeg strijelca kao i bez dva standardna stopera koji su promijenili sredinu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje