Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Težak udar za FK Sarajevo: Dva prvotimca napustila ekipu!

Preuzmite sliku

U subotu od 17:00h. na stadionu Koševu odigrat će se derbi susret devetog kola lige prvaka BiH, vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara.

Mnogo turbulentno je bilo ovih dana u ekipi sa Koševa, nakon što su u finalu Kupa BiH poraženi poslije jedanaesteraca protiv Širokog Brijega. Kako je potvrdio trener Sarajeva Mehmed Janjoš na pres konferenciji pred 111. ligaški sarajevski derbi, dva igrača Sarajeva Edin Rustemović i Nermin Crnkić napustili su grad Sarajevo. Ova dvojica prvotimaca su dobili prijetnje od pojedinih navijača te su nakon toga odlučili napustiti grad, što je Janjoš potvrdio u izjavi za medije.

“Crnkić i Rustemović neće biti u rosteru. Žao mi je kao čovjeku što su oni napustili grad Sarajevo. Tužan sam zbog tih scena. Neprihvatljivo je ponašanje pojedinaca, koji sigurno nisu navijači Sarajeva. Pojedinci koji zbog promašene šanse prijete momcima. Dogovorili smo se da oni napuste grad. To su bile stravične prijetnje. Učinit ćemo sve da ih vratimo. Da nije utakmica sa Željezničarom, ja bih kao Mehmed Janjoš uradio nešto drugo. Moramo se pripremiti kako je maksimalno moguće. Husejinović i Mihojević neće biti u kombinaciji. Bez obzira na to, FK Sarajevo će sutra izaći i učiniti maksimum napora da dođe do tri boda. Mislim da ova ekipa bez obzira na sve probleme može to uraditi. Želimo obradovati sve prave navijače.”

Ova utakmica ima izrazito veliki značaj u borbi za titulu prvaka. Željezničar je prvi sa 60 bodova, Zrinjski drugi sa 58, dok Sarajevo ima teoretske šanse za titulu i nalaze se na trećem mjestu sa 56 osvojenih bodova. (A.P. / Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje