Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stručni tim UEFA-e u martu dolazi u BiH

Preuzmite sliku

Stručni tim Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) početkom marta naredne godine doći će u radnu posjetu Bosni i Hercegovini, gdje će sa odgovarajućim predstavnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) pregledati u kakvom je stanju infrastruktura na stadionima Premijer lige BiH.

Ova posjeta je u skladu sa dogovorenim zaključcima prilikom posjete predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina N/FS BiH i BiH, saopštili su iz N/FS BiH.

”Planirano je da UEFA-in stručni tim zajedno sa stručnjacima N/FS BIH ustanovi ne samo kakva je infrastruktura na stadionima premijerligaških klubova, već i da procijeni koji bi od tih stadiona mogao biti na listi potencijalno perspektivnih za unaprjeđenje na nivo treće i četvrte kategorije po UEFA-inim propisima za infrastrukturu stadiona. Analiza će uključivati pored postojećih stadiona i eventualne lokacije predviđene regulacionim planovima, za projektovanje i izgradnju novih savremenih stadiona”, navode u saopštenju iz N/FS BiH.

”Klubovima i lokalnim zajednicama u čijoj nadležnosti su stadioni predviđeni za pregled ili lokacije određene regulacionim planovima, bit će poslani zahtjevi za pripremu i prezentaciju odgovarajućih planova, projekata i spremnosti za finansiranje istih, a nakon toga će se odrediti i datum posjete. Tek nakon realne i sveobuhvatne analize od strane UEFA i N/FS BiH moći će se pristupiti izradi projekata pomoći na unapređenju infrastrukture i to onih stadiona i/ili lokacija za koje se utvrdi da posjeduju potencijal i perspektivu za unapređenje infrastrukture i spremnosti lokalne zajednice i drugih nivoa vlasti da budu nosioci finansiranja i realizacije projekata”, navodi se. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,