Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sporni trenutak: Da li će nepostojeći jedanaesterac odlučiti novog prvaka Bosne i Hercegovine? (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Zrinjskog iz Mostara danas su u Bijeljini savladali Radnik rezultatom 1:2. 

U prvih 15 minuta igre Zrinjski je imao tri pokušaja i igrao izuzetno ofanzivno na gol Radnika. Radnik je strpljivo neutralizovao sve napade Zrinjskog, pa se na poluvrijeme otišlo bez golova, 0:0.

U drugom poluvremenu Pero Stojkić dobija crveni karton u 48. minuti, da bi svega dvije minute kasnije Dino Beširević pogodio iz slobodnog udarca za vodstvo domaće ekipe. Nakon tog gola Radnik ima nekoliko fantastičnih prilika, od čega izdvajamo stopostotnu šansu za Obradovića, ali je Pirić bio uspješan.

Deset minuta prije kraja Saša Kajkut je izvrsnim šutem po zemlji matirao Lučića i tako donio poravnanje.

U drugoj minuti nadoknade Bandić je svirao diskutabilan penal, po brojnim komentarima nakon završenog susreta i usporenog snimka, razloga za dosuđivanje najstrožije kazne za goste nije bilo. Kajkut je pogodio za 2:1 i svoj tim doveo na korak do osvajanja nove titule prvaka BiH.

Bez obzira koji klub u konačnici osvojio titulu najboljeg tima u državi, na žalost svih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu i ovogodišnje izdanje Premijer lige BiH biće u okončano u znaku brojnih sumnjivih sudijskih odluka tokom cijele sezone.  (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje