Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Solidna predstava Slobode, Jagodić poručio: ,,Naplatiti trud sa priprema protiv Širokog Brijega” (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri tuzlanske Slobode danas su u Mostaru odigrali pripremnu utakmicu sa ekipom aktuelnog prvaka BiH, Zrinjskog. Ova provjera je bila generalka za prvaka BiH pred utakmice sa slovenskim Mariborom, u drugom pretkolu Lige prvaka.

Nakon velike greške golmana Kenana Pirića, Amer Ordagić pogađa za Slobodu. U nastavku prvog poluvremena Zrinjski dolazi do nekoliko prilika, ali se na golu dobro pokazao mladi golman Azir Muminović.

Do izjednačenja domaći stižu u 55. minuti. Veliku grešku golmana Adnana Hadžića koristi Nemanja Bilbija. Oduzeo mu je loptu, uposlio je Sašu Kajkuta, a iskusni napadač pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

,,Moramo uzeti u obzir da je razlika temperatura u Mostaru danas i na Kupresu, više od 20 stepeni. Željeli smo pokazati svim navijačima koliko smo radili na pripremama, a smatram da utakmica protiv GOŠK-a koja nije odigrana je veliki nedostatak za ove pripreme”, rekao je Vlado Jagodić u razgovoru za Tuzlanski.ba.

,,Želim da svim igračima dam priliku, da u toku lige imam bar dvije alternative sa trenutnim timom, a naravno da imam još dvije želje na pozicijama na kojima osjetim određene nedostatke. Svjestan sam da je Premijer liga pred nama, a trud i rad sa priprema želimo naplatiti odmah u prvoj utakmici protiv Širokog Brijega”, završio je Jagodić. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje