Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloga Simin Han savladala Bratstvo: Evo kako Sloga može do Premijer lige

Preuzmite sliku

Završeno je 28. kolo Prve lige Federacije BiH, a ekipa Sloge iz Siminog Hana je nakon ovog kola smanjila bodovnu razliku za drugoplasiranom ekipom Bosne iz Visokog. 

GOŠK je savladao Budućnost na svom terenu rezultatom 4:0, te sada nakon 28 kola ima 52 boda. Sloga je danas u Simin Hanu savladala ekipu Bratstva iz Gračanice, te su iskoristili kiks visočke Bosne i prišli na samo bod zaostatka od Bosne, a četiri od prvoplasiranog GOŠK-a. Strijelci za Slogu su bili Igor Radovanović i dva puta Mirel Ibrahimović.

Bosna Visoko je danas remizirala sa Veležom 1:1, Bosna Sema je ostvarila veliku pobjedu protiv Novog Travnika (7:0), dok je Jedinstvo savladalo u Bihaću ekipu Radničkog iz Lukavca.

Do kraja Prve lige Federacije BiH ostalo je još dva kola. GOŠK u narednom kolu gostuje u Orašju protiv ekipe HNK Orašja, dok u posljednjem kolu dočekuju Velež. Bosna iz Visokog do kraja sezone gostuje u Novom Travniku, dok sezonu završavaju kod kuće protiv Goražda. Sloga će osluškivati rezultate, te u narednom kolu gostuju u Čapljini, a nakon toga dočekuju Radnički iz Lukavca u zadnjem kolu lige Federacije BiH.

  • Rezultati, 28. kolo Prve lige Federacije BiH:

    Bosna Sema – Novi Travnik 7:0
    Čapljina – Goražde 2:1
    GOŠK – Budućnost 4:0
    Jedinstvo – Radnički 1:0
    Sloga – Bratstvo 3:1
    Travnik – Rudar 1:2
    Bosna Visoko – Velež 1:1
    Zvijezda – Orašje 3:1
    (A.P. | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje