Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda uplatila oko 95.000 KM i dobila licencu

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Sloboda ipak će ove sezone nastupiti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nakon što je drugostepena komisija NSBiH odlučila da usvoji žalbu kluba sa Tušnja na odluku Prvostepene komisije o zabrani takmičenja u društvu najboljih bh. timova i da im ipak omogući nastup u Premijer ligi u sezoni koja je pred nama.

Usvajanju žalbe kako saznajemo prethodila je uplata sredstava u iznosu od oko 95.000KM na poseban račun do okončanja upravnog spora koji će uslijeditiv zbog ranije neizmirenih obaveza prema fudbalerima Kostiću, Fatiću, Govedarici i Mehidiću koja su potraživali na osnovu ranije potpisanog internog sporazuma sa klubom, a koji nije bio verifikovan u Nogometnom savezu.

– Nismo ni sumnjali da će klub kao što je Sloboda dobiti licencu. Izmirili smo sva dugovanja, ne baš onoliko koliko je prvobitno traženo nego nešto manje, ali je novac deponovan u NSBiH, a nije isplaćen igračima. Očekujemo sada i pismenu potvrdu o dobijanju licence kako bismo se u miru mogli pripremati za početak prvenstva – izjavio je Mujkanović za Fenu

Tako će ipak umjesto kluba “X” koji se pojavio u bubnju tokom žrijebanja nastupiti Sloboda koju već u prvom kolu očekuje teško gostovanje na Pecari kod ekipe Širokog Brijega.

Ekipa Slobode danas je otputovala na kupreške pripreme, a Vlado Jagodić, šef struke Crveno – crnih odredio je 26 fudbalera koji će se naći na završnom uigravanju.

Na spisku su se našli:

Adnan Hadžić, Filip Erić, Azir Muminović, Dino Čizmić, Darko Todorović, Adnan Mujkić, Adnan Salihović, Haris Mehmedagić, Aleksandar Lazevski, Aleksandar Ignjatović, Edin Salkić, Amar Beganović, Zvezdan Đorđilović, Miloš Kalezić, Adnan Jahić, Adnan Zukić, Ismar Hairlahović, Vladimir Grahovac, Amer Ordagić, Mirnes Selamović, Almedin Zilkić, Sadžid Fazlić, Edis Smajić, Eldin Omerović, Dino Hodžić i Ismar Tandir.

Na Kupres neće putovati junior Muhamed Muratović i Ognjen Stjepanović koji je na Tušnju boravio na probi. Takođe, zbog ljekarskih pretraga put na pripreme propušta i Ibrahim Škahić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,