Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda oslabljena za nekoliko igrača započela s pripremama

Preuzmite sliku

Rano jutros trener Slobode Slavko Petrović na stadionu Tušanj obavio je prozivku igrača nakon čega su i zvanično prvim treningom započele pripreme za nastavak sezone.

  • Petroviću se odazvalo ukupno 19 fudbalera, a među njima je bio Amer Ordagić kojeg ugovor sa Slobodom veže još nekoliko dana. Već je poznato da Ordagić svoju karijeru nastavlja u Norveškoj u ekipi Brann iz Bergena.

    Ordagić se pozdravio sa stručnim štabom i saigračima u Slobodi poželio dosta sreće u drugom dijelu sezone.

    Osim Ordagića Sloboda je ostala i bez još nekoliko fudbalera. Na prozivci nisu se pojavili Sulejman Krpić, Ismar Hairlalhović (prelazak u Zrinjski), Zvjezdan Đorđilović, Adnan Mujkić (pozajmica)  i Filip Erić (napustio klub). Novi angažman pronašao je i pomoćni trener Mile Bosanac.

    Na prozivci pojavilo se i jedno novo ime. U pitanju je golman Igor Marković koji je stigao na probu.

    Petrović je u izjavi za medije kazao kako kako u Slobodi intezivno rade na dovođenju igrača ali problem predstavlja jer je velikom broju njih prvenstveno prioritet odlazak u inostranstvo.

    Kada je u pitanju plan priprema Petrović je kazao kako će ekipa prve dvije sedmice trenirati u Tuzli, a nakon toga slijedi odlazak u Tursku gdje će boraviti 10-tak dana.

    Tokom priprema u planu je i odigravanje više prijateljskih utakmica.

    Prvi trening obavili su slijedeći igrači Slobode: Adnan Hadžić, Azir Muminović, Igor Marković, Haris Mehmedagić, Adnana Salihović, Aleksandar Lazevski, Amar Beganović, Darko Todorović, Amer Ordagić, Aleksandar Ignjatović, Vladimir Grahovac, Edin Salkić, Edis Smajić, Amer Osmanagić, Dino Hodžić, Ibrahim Škahić, Anel Husić, Eldin Omerović i Alen Kurtalić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje