Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda neporažena na Grbavici: Sulejman Krpić pogodio za vrijedan bod! (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Željezničara i Slobode danas su na stadionu Grbavica odigrali utakmicu u okviru 15. kola Premijer lige BiH. Konačan rezultat utakmice 1:1, strijac za Željezničar bio je Ivan Lendrić dok je pogodak vrijedan boda za Slobodu postigao Sulejman Krpić.

Prvih  pola sata utakmice gledatelji su posmatrali izuzetno tvrd meč bez uzbuđenja i prilika. Željezničar je u prvih pola sata igre imao veći posjed lopte ali niti jedan napad nije ozbiljnije ugrozio gol Pirića. Igra se odvijala između dva šesnaesterca.

U 35. minuti velika prilika za Željezničar. Lendrić je iskoristio trenutak nepažnje Škahića, ukrao mu loptu, poslao je do Sandija Križmana, a ovaj šutira u gol gdje se prsima ispriječio Kostić i spasio siguran pogodak.

Do kraja prvog poluvremena fudbaleri Željezničara su u nekoliko prilika zaprijetili golu Slobode, a najveću priliku je imao ponovo Križman, koji je iskoristio ubačaj Stevanovića, šutirao glavom, te pogodio gornji dio prečke. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu fudbaleri Slobode su zaigrali otvorenije, pojačani ulaskom Ordagića u 50. minuti sredina terena izabranika Vlade Jagodića djelovala je dosta sigurnije. Iako su crveno-crni u nastavku djelovali bolje, nisu uspjevali ozbiljnije ugroziti gol domaćina.

 

U 65. minuti vodstvo Željezničaru donio je najbolji strijelac tima sa Grbavice, Ivan Lendrić koji je  upućen šut prema golu skrenuo u mrežu Pirića te postigao ukupno sedmi gol u ovogodišnjem izdanju BHT Premijer lige BiH.

U nastavku utakmice, Željezničar je čuvao rezultat. Iako je Sloboda zaigrala ofanzivnije, sigurni Kjosevski je uspjevao  sačuvati svoju mrežu sve do 85. minute utakmice, kada Sulejman Krpić koristi ubačaj Fatića i postiže pogodak za izjednačenje na Grbavici i ukupno deveti u prvenstvu. U sudijskoj nadoknadi Zec je imao veliku priliku da Slobodi donese pobjedu, ali je golman Željezničara spasio svoj tim poraza.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata pa su fudbaleri Slobode nastavili seriju utakmica bez poraza. U narednom 16. Kolu, Sloboda na Tušnju dočekuje lidera prvenstva Zrinjski, dok će Željezničar u Vitezu odmjeriti snage protiv istoimenog domaćina. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje