Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda nakon penala poražena od Beitara minimalnim rezultatom 1:0 (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode iz Tuzle na stadionu “Teddy” u Jerusalemu pred više od 15.000 gledalaca odigrali su revanš meč 1. pretkola Evropske lige protiv Beitara.

Nažalost, izabranici Husrefa Musemića doživjeli su minimalan poraz od 1:0 i tako svoj nastup u Evropi završavaju nakon prvog pretkola.

Trenutak odluke dogodio se u 66. minuti kada je Ivan Kostić navodno napravio prekršaj za jedanesterc. Siguran sa bijele tačke bio je Atzily.

Sloboda je utakmicu završila sa 10 igrača na terenu jer je Aldin Džidić nakon drugog žutog kartona isključan iz igre u 87. minuti.

Navijači Slobode sigurno da imaju za čime da žale, jer je njihov tim pružio sjajnu partiju u Jerusalemu, stvorio nekoliko izglednih prilika ali nije bilo koncetracije i sportske sreće da se u nekoliko navrata savlada golman Kleyman.

Po mišljenju mnogih prekršaj Kostića na igračem Beitara u šesnaestercu nije bio za jedanaesteraca. Međutim glavni sudija Oleksandr Derdo iz Ukrajine pokazao je na bijelu tačku, nakon čega uslijedilo veliko nezadovoljstvo fudbalera Slobode.

Navijači domaćeg Beitara svoj tim fantastično su bodrili svih 90. minuta i na kraju zajedno se radovali sa fudbalerima plasmanu u drugo pretkolo Evropa lige gdje će se sastati sa Omoniom sa Kipra.

Pred igračima Slobode predstoje novi izazovi u utakmicama BH Telecom Premijer lige koja počinje 23. jula. (Tuzlanski.ba)


bei_slo_1-0_ft by mediabh

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje