Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slavko Petrović: Za nas je utakmica protiv Mladosti bila pet do dvanaest (VIDEO)

Preuzmite sliku

Mladost i Sloboda podijelili su bodove u Doboju u okviru osmog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Više razloga za slavlje bilo je u taboru Tuzlaka, a to je na press konferenciji potvrdio i trener Slobode Slavko Petrović.

Petrović iako nije bio na klupi u ovom susretu susret je posmatrao sa tribina stadiona u Doboju.

”Za nas je ova utakmica bila pet do dvanaest. Još jedan poraz bi i meni u startu mnogo otežao. Sigurno je da se nije očekivala neka lijepa utakmica jer znamo stil igre i moj i kolege Mulalića. Mi smo ekipe koje žive od borbe i od trke i to su ove ekipe na terenu i pokazale. Prvim poluvremenom sam bio u potpunosti razočaran. Ono što smo imali u planu da igramo sa niskim loptama i kratkim pasovima nije nam se ostvarilo. Nismo sa naše polovine igrali onako kako treba nego smo igrali dugim loptama što svakako nije dobro”, rekao je trener Slobode, Slavko Petrović na pressici nakon susreta. i dodao:


”U drugom poluvremenu sigurno napetija i interesantnija utakmica. Meni je drago da se ekipa poslije vodstva Mladosti vratila u jednom jako bitnom psihološkom momentu. Mislim da je drugo poluvrijeme bilo mnogo bolje, ali to je daleko od onoga što ja očekujem od moje ekipe, ali i sigurno kolega Mulalić od svoje. Zahvalio bi se Mladosti na korektnom i fer prijemu i sigurno je da ćemo im se revanširati kad budu naši gosti”.

U narednom kolu Sloboda će na Tušnju ugostiti sarajevski Željezničar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje