Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slavko Petrović uoči utakmice protiv Željezničara: Očekujemo prolazak u finale Kupa BiH

Preuzmite sliku

Željezničar je u istom paklu kao i mi, poručio je trener FK Sloboda Slavko Petrović koji sutra na Tušnju u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa BiH dočekuje ekipu Željezničara iz Sarajeva.

Optimizam u tuzalsnkim redovima je itekako prisutan, a prvi čovjek stručnog štaba Slobode očekuje prolazak u finale Kupa BiH.

„Željezničar je u istom paklu kao i mi, jer u deset dana imamo četiri utakmice. Smatram da su obje ekipe umorne i odmorne sasvim dovljno. Dolazi nam protivnik sa kojim smo u Sarajevu izvukli jedan rezultat koji i njima daje nadu. Nadam se da će naša uloga u domaćoj utakmici, uz veliku podršku gledalaca, biti na našoj strani i da ćemo doći do dobrog rezultata koji nas vodi u finale Kupa BiH“, istakao je Petrović na današnjoj konferenciji u Tuzli.

U historijskoj utakmici, kako je i sam ocijenio, trener Slobode na raspolaganju ima Terzića i Osmanagića koji se na teren vraćaju nakon suspenzija. Kada je riječ o Bekiću i Rustemoviću, zbog ranije nastalih povreda njihov nastup je još uvijek pod upitnikom.

„Nadam se da će ova dva igrača imati mogućnosti nastupa te da će nam pomoći u ovoj utakmici“, rekao je Petrović, naglasivši da je Sloboda poslije zimske pauze dobila jedno „drugo lice.

„Ovo je ekipa koja izlazi na teren da kako bi u svakoj utakmici trkački i borbeno pružila maksimum. To je u dosta slučajeva jedan veoma bitan faktor da dođeš do bodova. Imali smo tu malo peha kod određenih utakmica koje smo neriješeno odigrali. Ako se pogleda tabela poslije zimske pauze, mi se nalazimo na trećem mjestu. Ova ekipa je pokazala da zaista ima kvalitet i nadam se da ćemo tu seriju produžiti utakmicom protiv Željezničara“, nastavio je Petrović.

Fudbaler Edis Smajić istakao je da Slobodi slijedi najbitnija utakmica dosad.

„Ostvarili smo dobar rezultat u Sarajevu, tako da nama ovdje jedan gol može donijeti veliku sreću. Mislim da smo se odmorili, jer nam je šef jučer dao slobodan dan. Mi se sada trebamo skupiti i što više izdržati ovu paklenu sedmicu. Obećavam da ćemo sutra izaći na teren i dati zadnji atom snage kako bismo ušli u fianle Kupa BiH“, dodao je Smajić.

Utakmica je na rasporedu sutra od 18 sati na Fudbalskom stadionu Tušanj u Tuzli. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje