Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slavko Petrović pozvao navijače na Tušanj i poručio: Želim da uzmemo bodove (FOTO)

Preuzmite sliku

Derbi susret devetog kola BHT Premijer lige odigrat će se sutra na stadionu Tušanj gdje će Sloboda dočekati Željezničar. Susret počinje u 19 sati, a danas se okupljenim novinarima obratio Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK Sloboda i Amer Ordagić, kapiten FK Sloboda.

,,Već par dana radimo zajedno i prvi uvidi u ekipu su već pali. Možemo reći da smo neke pozitivne stvari već uradili, neriješen rezultat protiv Mladosti i pobjeda u Kupu BiH. Nemamo puno vremena da čekamo, bodove moramo osvajati, jako bitno je uzeti bodove i protiv Željezničara. Moramo se odvojiti se od dna tabele. Očekujem nastavak pozitivne forme i želim da uzmemo bodove protiv Željezničara. Poznat mi je igrački kadar protivnika, samo Kajkut nije bio u moje vrijeme u Željezničaru. Moramo izgledati bolje na terenu ako želimo da dođemo do bodova”, izjavio je Slavko Petrović.

Ovo je prva utakmica Slavke Petrovića na Tušnju, a još uvijek nije poznato da li će iz saveza doći potvrdno svjetlo povodom radne dozvole Petrovića.

,,Nakon promjene trenera, u prošlom kolu u Kaknju smo odigrali neriješeno i pred nama je ciklus utakmica od kojeg nam ovisi budućnost. Želimo da kući, gdje smo prosuli bodove, vratimo samopouzdanje i nama i navijačima”, izjavio je Amer Ordagić.

  • Pozicije sa najviše problema u ekipi Slobode su krila, a Petrović je novinarima rekao kako je već napravio neke eksperimente u ekipi.

    ,,Pokušali smo sa nekim igračima na pozicijama koje nisu adekvatno pokrivene u timu. Par igrača imaju kvalitet, ali ga moraju pokazati na terenu”, dodao je Petrović.

    Petrović u ovom susretu neće moći računati na Osmanagića, Todorovića i Škahića, a komentarisao je i rivalstvo koje pojedini novinari stvaraju prema njegovom bivšem klubu.

  • ,,Željezničar je za mene bitna utakmica kao i svaka druga. Razišli smo se korektno i trenutno dajem maksimum na svom poslu na Tušnju. Publika može učiniti dosta i pokušati da motiviše igrače na terenu. Nadam se posjeti i poboljšanju spone između navijača i igrača koji su na terenu. U ekipi ne postoji grupisanje, atmosfera u svlačionici je dobra”, rekao je Petrović.

    Povodom izvlačenja parova osmine finala Kupa BiH, Slavko Petrović je komentarisao klub koji bi volio da bude eventualni protivnik. ,,Svaka ekipa koju ćemo pobjediti nam je draga”, bio je kratak Petrović. (A.P. | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje