Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slavko Petrović novi trener Slobode za Tuzlanski.ba: “Što hitnije zaustaviti pad i otkriti uzrok loših rezultata”

Preuzmite sliku

Upravni odbor FK Sloboda nakon što je prihvatio ostavku Vlade Jagodića večeras je na održanoj sjednici donio odluku da novi šef struke bude Slavko Petrović.

Kako saznajemo Petrović je tokom pregovora tražio da sam izabere stručni štab što će mu biti i omogućeno. Drugi uslov Petrovića bio je samostalnost u radu odnosno mogućnost da sam sastavlja ekipu, te da nema miješanja od strane Uprave u izbor igrača.

“Sloboda je katastrofalno startovala i potrebno je što hitnije taj pad zaustaviti i vratiti se na normalan kolosijek i doći do bodova koji će nam dati nadu i mirniji rad u budućnosti” kazao je za Tuzlanski.ba Slavko Petrović.

Na pitanje zbog čega je Sloboda prema njegovom mišljenju ima samo 5 osvojenih bodova u prvih sedam odigranih kola, novi šef struke FK Sloboda je kazao:

“Ja trenutno nisam siguran koji su pravi razlozi, čim dođem ima da obavim razgovor sa igračima i uradit ću analizu svega kako bi otkrio uzroke loših rezultata jer ako to ne napravimo teško da ćemo rješiti problem” – kaže Slavko Petrović koji će već sutra doputovati u Tuzlu i biti predstavljen javnosti.

Tokom trenerske karijere Petrović je radio u Njemačkoj gdje je trenirao Darmstadt, Carl Zeiss Jenu, Fortunu Dusseldorf i Waldhof Mannheim, a radio je i u Srbiji gdje je vodio Borac Čačak i Rad. U BiH je prije Željezničara s uspjehom vodio Radnik. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje