Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Skupština TK sutra o prijedlogu izmjena Zakona o sportu

Preuzmite sliku

Skupština Tuzlanskog kantona sutra će razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu.

Bit će razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, te o srednjem obrazovanju i odgoju.

Poslanici će se izjašnjavati i o  Odluci o usvajanju Strategije za uključivanje djece sa poteškoćama u razvoju u obrazovanje sa sedmogodišnjim Planom implementacije u TK, te o usvajanju Programa razvoja zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća TK za period od 2018. do 2022. godine.

Na dnevnom redu je o  Izvještaj o radu Pedagoškog zavoda TK za 2017. godinu, te o realizaciji novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2017. godini.

Također, bit će razmatrani  izvještaji o radu Kantonalne uprave civilne zaštite,   o radu Kantonalne direkcije robnih rezervi, kao i  o radu JU Odgojni centar Tuzlanskog kantona, za prošlu godinu.

Skupština TK razmatrat će i  Informaciju o stanju u oblasti sporta na području ovog kantona za 2017. godinu, kao i o stanju zagađenosti zraka na području TK, te  o problemu odlaska građana sa prostora ovog kantona, sa prijedlogom mjera. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,