Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Skupština Slobode jednoglasno odbila ostavke Upravnog odbora (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon što je Upravni odbor FK Sloboda Tuzla podnio kolektivnu ostavku predsjedniku Skupštine FK Sloboda Tuzla, Kemalu Kureviću u decembru 2017. godine, u prostorijama Kantonalne privredne komore u Tuzli održana je Skupština kluba FK Sloboda.

Na početku sjednice nakon usvajanja dnevnog reda okupljenim se obratio Senad Mujkanović, predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda, koji je podnio izvještaj aktivnosti u proteklih Upravnog odbora u prethodne dvije godine. Mujkanović je rekao kako je kao prvi čovjek uprave imao velikih problema zbog dugova koje su napravili njegovi prethodnici. Mujkanović je obrazložio kako je Sloboda imala blokiran račun, veliki broj dugovanja prema igračima.

Naglasio je da trenutno u klubu igra devet fudbalera od U17 do U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine i da je Sloboda postala pravi rasadnik talenata.

,,Na najnovijem spisku selektora Roberta Prosinečkog je osam fudbalera koji su igrali u Slobodi. Niti jedan klub u BiH se ne može pohvaliti ovom činjenicom”, rekao je Senad Mujkanović.

Posebno je pohvalio navijače Slobode, jer klub do sada nije platio niti jednu kaznu zbog stvaranja nereda od strane navijača Slobode, što je lijepa stvar za Tuzlu.

Skuština Slobode je nakon dvosatne sjednice donijela jednoglasnu odluku da ne prihvata podnešene ostavke i da je u cilju Skupštine da klub ima stabilnu upravu do kraja sezone i da je jasno da je Sloboda u borbi za opstanak.

,,Moja ostavka nije bila deklarativna i teško mi je zbog svega što se događa u Slobodi. Podrška i pristup Slobodi mora biti drugačiji, Sloboda zaslužuje mnogo bolje. Moja ostavka ostaje u snazi i ja sam trenutno predsjednik u ostavci”, izjavio je Senad Mujkanović nakon odluke skupštine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje